Першу у світі смерть від пташиного грипу H3N8 зафіксували в КНР: зараження сталось на ринку

Першу у світі смерть від пташиного грипу H3N8 зафіксували в КНР: зараження сталось на ринку

У світі зафіксовано першу у світі смерть людини від пташиного грипу H3N8. Випадок стався у Китаї, жертвою стала стала 56-річна мешканка китайської провінції Гуандун.

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), пише Reuters.

За даними організації, жінка підчепила вірус ще у лютому, наступного місяця її ушпиталили з важкою формою пневмонії. Невдовзі після госпіталізації вона померла. Фахівці виявили, що жінка була інфікована підтипом вірусу H3N8.

За словами ВООЗ, у пацієнта було кілька основних захворювань, а також контакт із живим птахом в анамнезі. Вважається, що інфекція передалася жінка на місцевому ринку — принаймні взяті звідти зразки дали позитивний результат. Люди, які контактували з жінкою не захворіли.

"З огляду на наявну інформацію, схоже, що цей вірус не має здатності легко передаватися від людини до людини, і тому ризик її поширення серед людей на національному, регіональному та міжнародному рівнях вважається низьким", - вказано у висновках ВООЗ.

Загалом для Китаю це стало третім випадком інфікування цим штамом пташиного грипу. Торік на території країні було виявлено ще два, однак заражені вижили.

Нагадаємо, низка провідних світових компаній-виробників вакцин заявила про готовність за лічені місяці виготовити сотні мільйонів доз щеплення від пташиного грипу для людей. Їх виробництво розпочнеться одразу за умови перетинання гострою інфекційною вірусною хворобою видового бар’єра.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українському МЗС заявили, що нове відео з жорстокою стратою українського полоненого підкреслює необхідність виключити росію з Ради безпеки ООН та організації загалом. 

Головне