Перетворюють окуповані території на резервації: росіяни заборонили жителям Запорізької області вільно пересуватися

Перетворюють окуповані території на резервації: росіяни заборонили жителям Запорізької області вільно пересуватися

Російські окупанти заборонили жителям тимчасово окупованих регіонів Запорізької області вільно пересуватися. Про це у себе в Telegram повідомив мер окупованого Мелітополя Іван Федоров.

Таким чином, щоб виїхати за межі населених пунктів українцям потрібно отримати дозвіл від так званої комендатури, передавши окупантам свої особисті дані та документи на право власності на авто.

"В марній надії ускладнити боротьбу Силам спротиву окупанти посилюють тиск на жителів тимчасово зайнятих територій… Загарбники хочуть ще більше  контролювати цивільних і обмежити свободу пересування на зайнятій території", - наголосив Федоров.

Разом з тим він розповів, що у деяких населених пунктах поблизу тимчасово окупованого Токмака вже діють "комендантські дні" - жителям заборонили виходити на вулицю до 8-го січня. У самому Токмаку такі обмеження окупанти планують запровадити з вечора 6-го січня.

"Окупанти перетворюють тимчасово зайняті території на резервації. Проте це не допоможе їм зламати наших людей. Навіть в місцях несвободи українці лишаються вільними", - наголосив мер окупованого Мелітополя.

Як повідомляли “Ми – Україна” раніше, у ніч на середу, 4 січня, російські окупанти нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Обстріл вівся ракетами C-300. 

Головне