Пентагон звинуватив Китай у постачанні росії дронів та озброєння

Пентагон звинуватив Китай у постачанні росії дронів та озброєння

Китай попри заперечення надання росії військової допомоги постачає в рф свої дрони, спорядження та стрілецьку зброю. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки.

За даними Пентагону, американські фахівці проаналізували дані російської митниці та виявили ознаки продажу рф товарів подвійного призначення та військового спорядження. Зокрема, стрілецької зброї, запасних частин, навігаційного обладнання та захисного спорядження.

Крім того були виявлені факти купівлі росією в Китаї невеликих дрони і БПЛА подвійного призначення, які російське окупаційне військо використовувало для ведення війни в Україні. Так, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну рф купила в Китаї дронів та запчастин до них на 12 млн доларів. Ці безпілотники, наголосили у Пентагоні, росіяни використовують для спостереження та ударів по позиціях Сил оборони України.

Нагадаємо, у Пекіні 18 жовтня пройшли переговори між російським президентом Володимиром Путіним та його китайським колегою Сі Цзіньпіном. Спочатку російський диктатор виступив на третьому Міжнародному форумі "Один пояс, один шлях", а після цього розпочались переговори з китайським лідером.

Як повідомляли "Ми-Україна", представник ГУР МОЗ Андрій Юсов заявив, що візит президента росії Володимира Путіна в Китай несе певні ризики для України.

Головне