Пенсійні виплати та зарплату держслужбовців можуть відкласти – Свириденко

Пенсійні виплати та зарплату держслужбовців можуть відкласти – Свириденко

Україна буде змушена відкласти виплати зарплат держслужбовцям та пенсій через відсутність допомоги. Про це повідомила перша віцепрем’єрка міністерка економіки Юлія Свириденко.

Міністерка економіки пояснила виданню Financial Times, що країна в умовах війни дуже залежить від фінансової допомоги ЄС та США. Дефіцит зовнішньої підтримки поверне українську економіку до режиму "виживання" після того, як вона розпочала відновлення у 2023 році.

Зростання валового внутрішнього продукту оцінюється МВФ у 4,5 відсотка.

Без виплат на початку 2024-го року ризикують лишитися 500 тисяч держслужбовців, 1,4 млн вчителів та близько 10 млн пенсіонерів.

Нагадаємо, російські спецслужби розпочали нову хвилю інформаційних атак на українців, що перебувають за кордоном. Громадянам України надходять повідомлення з закликами допомогти Москві вигнати "американських сатаністів з ісконно руської землі".

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок ймовірного розстрілу російськими військами українських військовополонених під Запоріжжям в Україні почали розслідування.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, слідство встановило, що російські військовослужбовці у грудні цього року зіткнулися в бою із Силами оборони України поблизу Роботиного, що в Запорізькій області.

 

Головне