Парламент Уельсу визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Уельсу визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Уельсу визнав Голодомор 1932-1933 років як геноцид українського народу. Ця подія є важливою кроком у відновленні історичної справедливості

Про це повідомляє Посольство України в Британії.

У своєму заявленні посольство висловило вдячність парламенту Уельсу та міністру конституції Уельсу Міку Антоніву за визнання страшного геноциду Голодомору 1932-1933 років проти українців.

Ця подія є важливою кроком у відновленні історичної справедливості та підвищенні свідомості про мільйони невинних жертв цієї трагедії.

Нагадаємо, 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Президент Володимир Зеленський висловив подяку ПАРЄ за таке рішення.

"Відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті жертв Голодомору посилає сигнал про неминучість справедливості за всі минулі та нинішні злочини Москви", - наголосив глава української держави.

Свою думку щодо такого рішення висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він вважає, що важливо, аби Парламентська асамблея Ради Європи закликала парламенти усіх країн ухвалити відповідні рішення щодо визнання Голодомору геноцидом. За його словами, це морально, історично та політично правильно зробити.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в США обрали нового Спікера Конгресу - ним став республіканець Майк Джонсон.

Головне