Пакет допомоги США для України: у Пентагоні розповіли, що вже постачають

Пакет допомоги США для України: у Пентагоні розповіли, що вже постачають

Процес передачі вмісту нового пакета військової допомоги США Україні вже триває. Першочергово передаються боєприпаси, розповів прессекретар американського оборонного відомства Патрік Райдер.

В Пентагоні зауважили, що передача певних засобів та обладнання вимагає більше часу. У відомстві не стали називати ані жодних конкретних термінів, ані номенклатури озброєння.

"Ми вже розпочали процес переміщення частини зброї, боєприпасів і обладнання, яке буде, як я вже згадував раніше, через кілька днів, якщо не раніше", - сказав Райдер.

Що стосується питання артилерійських боєприпасів, то, за його словами, США "вже рухаються, щоб здійснювати ці постачання".

"Коли йдеться про основні засоби, такі як боєприпаси, ми вже починаємо їх постачати", - сказав Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантам в Криму приготуватись: NYT дізналось, як ЗСУ використовуватиме ATACMS 

Нагадаємо, 24 квітня США оголосили про виділення нового пакета допомоги Україні на 1 мільярд доларів. До нього включили засоби ППО, артилерійські снаряди, броньовану техніку та протитанкову зброю. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Вашингтон перебуває на завершальному етапі роботи над найбільшим на сьогодні пакетом військової допомоги для України Він оцінюється у 6 млрд доларів і, ймовірно, буде офіційно оголошений 26 квітня під час засідання "Рамштайн-21".

Головне