Окупантам в Криму приготуватись: NYT дізналось, як ЗСУ використовуватиме ATACMS 

Окупантам в Криму приготуватись: NYT дізналось, як ЗСУ використовуватиме ATACMS 

Україна зможе використати поставлені Сполученими Штатами ракети ATACMS з дальністю 300 км для ударів по російських об'єктах в Криму. Про це пише NYT із посиланням на високопоставленого представника Пентагону.

"Нова система може проникати глибше в окуповані рф частини України та націлюватися на вузли постачання російських військ на південному сході", - йдеться у матеріалі. 

Видання наводить слова представника Міноборони США, який на брифінгу зазначив, що надання Силам оборони ракет ATACMS має на меті посилити тиск на росіян на окупованому півострові, "де зараз росія має відносно безпечний притулок".

Як відомо, Україна упродовж тривалого часу просила у США далекобійне ракетне озброєння, проте постійно отримувала відмову. Вашингтон висловлював побоювання, що їх передача потенційно могла б призвести до ескалації. Ситуація змінилась цьогоріч, коли американський президент Джо Байден вирішив все ж надати Збройним силам ATACMS. У Пентагоні не уточнювали, скільки ракет було відправлено, ознак ЗМІ пишуть, що їх кількість перевищує 100 одиниць.

Нагадаємо, днями американські медіа повідомили, що США таємно постачали Україні ракети дальнього радіусу дії ATACMS ще у березні. Їх було включено до пакету військової допомоги на суму $300 мільйонів, який схвалив президент США Джо Байден 12 березня. Згодом цю інформацію підтвердив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Франція передасть Україні ракети Aster-30 до ЗРК SAMP-T. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.