Опалювальний сезон 2023/24: Україна використає всі девʼять атомних енергоблоків

Опалювальний сезон 2023/24: Україна використає всі девʼять атомних енергоблоків

Під час прийдешнього опалювального сезону 2023-2024 Україна задіє всі атомні енергоблоки, які перебувають на підконтрольній Україні території. Йдеться про дев'ять реакторів Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що не буде використана лише поки що окупована Запорізька АЕС. Зараз інші енергоблоки ремонтуються з випередженням графіку.

"Протягом листопада і до березня усі блоки, які є на контрольованій Україною території, будуть працювати на 100%, тим самим ми плануємо забезпечити майже 8 000 МВт потужності", – зазначив голова Міненерго.

Окрім того, він розповів, що українська енергосистема отримає додаткові 1,7 ГВт потужності завдяки роботам, які нині здійснюються на об’єктах теплової та гідрогенерації.

Минулого тижня в "Енергоатомі" розповіли про роботи, які нині проводяться для забезпечення сталої роботи усіх дев'яти енергоблоків АЕС під час осінньо-зимового періоду. За даними компаній, вже цього тижня з ремонту вийде ще один реактор-"тисячник".

"Нам залишиться відремонтувати два блоки, і відповідно до графіку, орієнтовно в листопаді, всі дев’ять енергоблоків видаватимуть електроенергію", – сказав очільник "Енергоатому" Петро Котін.

Він зауважив, що окупована ЗАЕС і надалі залишається фактично бути військовою базою армії рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні в. о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков розповів, що окупанти брешуть про ремонт на станції. Ремонтні роботи на ЗАЕС не проводяться, оскільки у рф немає відповідних запчастин, щоб ремонтувати обладнання.

Головне