Олещук: Попри значні втрати у росіян достатньо літаків для проведення операцій в Україні

Олещук: Попри значні втрати у росіян достатньо літаків для проведення операцій в Україні

Росіяни попри значну втрату своїх літаків в Україні мають ще достатньо техніки, щоб проводити повітряні операції. Про це заявив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “Ми-Україна”.

За його словами, окупанти вже втратили в Україні понад 200 своїх літаків.

"Противник поніс втрати з початку збройної агресії. Більше 200 літаків ми знищили. Але на даний момент кількість літаків в російській федерації достатня, щоб проводити повітряні операції.

Виробництво в росії проводиться і літаки випускаються. Випускаються і ракети. Якщо взяти аналіз, то по нашій державі вже пускаються ракети 2023 року випуску. Тобто вони практично з конвеєра наносять по нас удари", - зазначив Олещук.

Крім того він розповів, що у росіян на початку повномасштабного вторгнення було набагато більше літаків, ніж в України.

"Якщо взяти, що стосується авіації, то в нас показники були 1/5, це якщо в кількісному відношенні. А якщо взяти в якісному відношенні, то це було 1/12", - зазначив командувач Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", командувач Повітряних сил Микола Олещук розповів, що Україна визначила чотири головні літаки, які хотіла б отримати. У пріоритеті, звісно ж, винищувачі F-16.

Головне