Олександр Порхун став в.о. міністра у справах ветеранів: що про нього відомо

Олександр Порхун став в.о. міністра у справах ветеранів: що про нього відомо

Олександр Порхун, який раніше обіймав посаду першого заступника міністра, призначений на посаду в.о. міністра у справах ветеранів.

Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні 9 лютого.

"Тимчасово покладено виконання обов’язків Міністра у справах ветеранів України на Порхуна Олександра Володимировича", – повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Що відомо про Олександра Порхуна

Порхун - колишній командир 13-го батальйону 95 аеромобільної бригади, майор ЗСУ у відставці та учасник війни, який має звання Героя України.

З початку квітня 2020 року Олександр Порхун виконує обов'язки першого заступника міністра у справах ветеранів. Він був нагороджений званням Герой України за заслуги перед країною, відзначившись орденом "Золота Зірка".

Порхун перебував на передовій від березня 2014 року, а його підрозділ брав участь у звільненні різних населених пунктів, включаючи Краматорськ, Слов'янськ, Лисичанськ, Шахтарськ, Хрустальний (раніше Красний Луч), Алчевськ, Бойківське (тоді Тельманове) та інші.

Найперший бій підрозділу, яким командував Порхун, відбувся 2 травня 2014 року на мосту під Слов'янськом. Під час цієї операції проросійське населення заблокувало рух української військової техніки, а снайпери з гори Карачун, що перебувала під контролем бойовиків, вели вогонь. Порхун успішно організував оборону, не зазнавши втрат у власному особовому складі та військовій техніці, після чого підрозділ звільнив та утримував Карачун.

Крім того, Олександр Порхун має звання майора та отримав кілька освітніх ступенів, включаючи магістерську з правоохоронної діяльності у 2020 році. Він також активно займається громадською діяльністю та був кандидатом у народні депутати на позачергових парламентських виборах у Києві у 2019 році.
 
Передісторія:

Як писав "Ми-Україна" раніше, з'явилося відео нагородження Залужного і Буданова орденом "Золота Зірка".

Головне