Окупанти зруйнували всі школи та дитсадки в Мар'їнці

Окупанти зруйнували всі школи та дитсадки в Мар'їнці

Російські окупанти зруйнували всі школи та дитячі садки в Мар'їнці та Мар'їнській громаді Донецької області.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація на сторінці у Facebook з посиланням на заяву очільника відомства Юрія Григульця.

За його словами, на території громади знаходиться сім закладів дошкільної освіти, з них пошкоджено п'ять та два повністю зруйновано. Наразі всі вони призупинили свою діяльність.

"З восьми закладів загальної середньої освіти пошкоджено п'ять, ще три повністю зруйновані. Також повністю зруйновані два заклади позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсний центр та дитячо-юнацька спортивна школа", - розповіли в ОВА.

Крім того, за оперативною інформацією, на території громади зруйновано 2734 будівлі. Серед них 142 господарських та адміністративних приміщення та одна інженерна споруда. Григулець долав, що точний ступінь руйнувань наразі оцінити неможливо через активні бойові дії.

Нагадаємо, російські війська вранці, 23 липня, обстріляли касетними боєприпасами місто Часів Яр Донецької області. Внаслідок обстрілу згоріла будівля Палацу культури. Це місце було міським гуманітарним штабом та медпунктом водночас. Росіяни вдарили по ньому зранку касетними снарядами, після чого спалахнула пожежа. Рятувальники намагалися її загасити, але ворог продовжував обстріл. Приміщення Палацу культури згоріло.

Армія рф завдала ракетного обстрілу по Кривому Розі 31 липня близько 9:00 ранку. Окупанти поцілили двома ракетами. Одна з них влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за перші дев’ять днів після виходу із “зернової угоди” росія обстрілами знищила приблизно 180 тис. тонн українського зерна.

Головне