Окупантів, які стратили військових ЗСУ біля Степового, ліквідували, – Барабаш

Окупантів, які стратили військових ЗСУ біля Степового, ліквідували, – Барабаш

Збройні сили України ліквідували російських окупантів, які стратили полонених українських військових поблизу Степового на Авдіївському напрямку.

Про це заявив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

За його словами, двоє військових здалися у полон, оскільки в них закінчилися боєприпаси. Росіяни стратили беззбройних полонених захисників ЗСУ.

Пізніше українські сили штурмували позицію, ліквідувавши всіх противників. Він підкреслив, що це сталося після страти полонених військовополонених ЗСУ російськими окупантами.

"Вони здавалися у полон дійсно через те, що у них закінчився боєкомплект. Наскільки мені відомо, трохи пізніше наші хлопці штурманули цю позицію. Всі, хто перебував там, були ліквідовані", - сказав Барабаш.

В Офісі генерального прокурора підтвердили факт страти українських військовополонених у районі села Степове Покровського району Донецької області та розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Як відомо, Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН стосовно чергового порушення країною-агресоркою Женевських конвенцій. Він наголосив, що росій має "понести покарання за кожен подібний випадок страти українських військових, які здаються у полон". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні змінили правила ввезення гуманітарної допомоги.

Головне