Окупанти зазнають значних втрат, якщо атакуватимуть нові позиції ЗСУ на захід від Авдіївки

Окупанти зазнають значних втрат, якщо атакуватимуть нові позиції ЗСУ на захід від Авдіївки

Російські окупаційні війська зазнають значних втрат, якщо будуть атакувати нові позиції Збройних сил України, які розташовані на захід від Авдіївки, що в Донецькій області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), США, у щоденному звіті. Як зазначається, якщо росіяни вирішать атакувати на відкритому полі, то зазнають значних втрат через велику концентрацію українських військ.

"Окупанти, ймовірно, прагнули ускладнити або завадити виведенню українських військ, щоб завдати їм оперативних втрат у цьому районі. Захоплення Авдіївки само по собі не дасть жодної оперативної переваги чи можливостей для значущих наступів", - йдеться у звіті.

Водночас, на думку аналітиків, українським військам може знадобитися контратака для організованого виведення військ з Авдіївки та стабілізації лінії фронту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пояснив рішення вивести українських бійців з Авдіївки необхідністю зберегти життя якомога більшої кількості захисників України. Він додав, що у боях за Авдіївку росіяни втратили десятки тисяч бійців. Зеленський зазначив, що українські сили поки що відновлюватиметься та чекатимуть на зброю, якої просто не вистачило і не вистачає. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький подякував воїнам бригади за гідний бій з ворогом у Авдіївці та повідомив про відхід на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Бій триває.

Головне