Окупанти на ТОТ Запоріжжя "націоналізують" десятки тисяч об'єктів, - Федоров

Окупанти на ТОТ Запоріжжя

Російські окупанти продовжують так званий процес "націоналізації" майна українців на захоплених армією рф територіях. Йдеться про "десятки тисяч об'єктів", розповів в ефірі марафону "Єдині новини" очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, цей процес власне і розпочався з Запорізької області. 

"Якщо подивитися на історію виникнення цієї фейкової "націоналізації", то в "ДНР", "ЛНР" та тимчасово окупованому Криму з 2014 року такого не було. Ворог або не ставив собі не меті заволодіти всім майном наших громадян, або воно йому було не потрібне. Але ж сьогодні саме репресії починаються з націоналізації з Бердянська, Мелітополя та Енергодара, там де ворог десятками тисяч об'єктів начебто націоналізує квартири, будинки, підприємства, державні підприємства і вони стають начебто власністю недодержави рф. Це не має нічого спільного з юридичною площиною, такого закону не існує навіть в росії, який би дозволяв проводити націоналізацією за указом якогось гауляйтера", - розповів Федоров. 

Він наголосив, що насправді це є рейдерством та підкреслив, що люди на ТОТ нічого з цим зробити не можуть, бо закони там не діють.

В ОВА пояснили, що окупанти відбирають майно місцевого населення, щоб поселити "гастролерів", яких звозять на захоплену частину Запорізької області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня Іван Федоров повідомив, що росіяни на ТОТ Запоріжжя поновили активні дії з захоплення місцевих мешканців в полон

Головне