Офіцер росгвардії отримав підозру за катування українців в аеропорту Гостомеля

Офіцер росгвардії отримав підозру за катування українців в аеропорту Гостомеля

Офіцера Росгвардії підозрюють в катуванні людей на території приміщень аеропорту Гостомеля під час окупації Київщини. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Правоохоронці змогли встановити, що в березні 2022 року цей офіцер спільно з підлеглими утримували в аеропорту близько 100 осіб. Люди не мали необхідної медичної допомоги та достатнього харчування. Також окупанти регулярно били полонених, катували електричним струмом, позбавляли повітря та імітували розстріл.

Цивільних та військовополонених тримали у непрацюючих морозильних камерах колишньої їдальні ДП "Антонов". У найменшій площею 6 м² перебували 15 осіб, а у найбільшій — понад 30.

В результаті заступнику командира по роботі з особовим складом загону мобільного особливого призначення "Ратибор" Управління Росгвардії по Красноярському краю повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Харкові через витік палива внаслідок атаки росіян по нафтобазі забруднено понад 10 тисяч квадратних метрів землі. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов у коментарі виданню "Ґвара Медіа".

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Швеції, у місті Гьотеборг, у понеділок, 12 лютого, пролунали вибухи в найбільшому аквапарку країни Oceana. Внаслідок цього постраждали 12 осіб.

Головне