Об'єкти "Нафтогазу" цієї ночі також потрапили під удар: що відомо

Об'єкти

Одними з цілей російської атаки 29 березня стали об'єкти Групи Нафтогаз. Про це розповів голова "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

За його словами, внаслідок обстрілу об'єкти паливно-енергетичного комплексу не зазнали "серйозних пошкоджень". Працівники не постраждали. 

"Ситуація під контролем. Група Нафтогаз продовжує виконувати свої зобов’язання перед всіма клієнтами і працювати заради енергетичної безпеки держави", - наголосив Чернишов.

Як відомо, минулого тижня - 24 березня - обʼєкти "Нафтогазу" на заході країни зазнали пошкоджень внаслідок атаки рф на Україну. Агресор завдав руйнувань інфраструктурі одного з українських підземних сховищ газу. Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, оскільки газ знаходиться досить глибоко, "усі номінації замовників послуг зберігання блакитного палива та бронювання потужностей продовжили виконуватися в повному обсязі". 

Нагадаємо, цієї ночі окупанти атакували України майже 100 одиницями засобів повітряного нападу - шістьма десятками ударних безпілотників та 39 ракетами. Мирні міста та об'єкти енергетичної системи держави були атаковані "Кинджалами", "Іскандерами", Х-101, Х-59 та баражуючими боєприпасами. Ракетно-дронова атака тривала дев'ять годин. Ворог пошкодив енергооб'єкти на Дніпропетровщині, Львівщині, Івано-Франківщині та Черкащині.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк розповіла, що за день до здійснення чергового масованого ракетно-авіаційного удару росіяни проводили дуже потужну аеророзвідку. Противник знову застосовував максимум безпілотників - близько 140 розвідників нарахували в зоні відповідальності ОК "Південь". 

 

Головне