Обидві партії Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю, - Білий дім

Обидві партії Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю, - Білий дім

У Білому домі впевнені, що обидві партії американського Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю, який запропонував президент США Джо Байден.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час пресбрифінгу на борту президентського літака. За її словами, ці потреби двох країн є "екстреними", тож їх мають підтримати обидві партії - і Демократична, і Республіканська.

"Що стосується ширшого пакету національної безпеки та внутрішніх питань – ми говоримо про Ізраїль, Україну та інші внутрішні питання в додатковому запиті – ми вважаємо, що тут існує двопартійна підтримка. Отже, звісно, ми хочемо, щоби це просувалося", - пояснила речниця.

При цьому, як зазначила Жан-П'єр, через Конгрес США змушені надсилати Україні менші пакети допомоги.

"Із сьогоднішнім оголошенням ми вичерпали решту коштів USAI, які наразі доступні для підтримки України. І хоча ми маємо залишки за програмою PDA, щоб продовжувати задовольняти нагальні потреби України на полі бою, ми починаємо надавати Україні менші пакети, щоб розтягнути нашу здатність підтримувати Україну на якомога довший час", - додала речниця адміністрації президента.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет військової допомоги на суму 125 млн доларів.

Головне