Новий спікер Палати представників США Джонсон заявив, що відокремлює допомогу Ізраїлю від допомоги Україні

Новий спікер Палати представників США Джонсон заявив, що відокремлює допомогу Ізраїлю від допомоги Україні

Новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що фінансування підтримки України та Ізраїлю має розглядатися окремо, припустивши, що він не підтримає пакет допомоги президента Джо Байдена на 106 мільярдів доларів для обох країн. Про це повідомив  Reuters. 

Джонсон в інтерв’ю Fox News заявив, що має занепокоєння щодо фінансування України в цілому, і вважає, що будь-які гроші для Ізраїлю потрібно буде фінансувати за рахунок скорочення в інших місцях.

Він зустрівся з Байденом і сказав співробітникам Білого дому, що "наш консенсус серед республіканців Палати представників полягає в тому, що нам потрібно розділити ці питання".

Байден хоче, щоб Конгрес виділив 106 мільярдів доларів додаткового фінансування, при цьому основна частина грошей піде на зміцнення оборони України, а решта розподілиться між Ізраїлем, Індійсько-Тихоокеанським регіоном та прикордонними правоохоронними органами.

Байден робить ставку на те, що включення грошей для Ізраїлю та імміграції допоможе переконати республіканців у Палаті представників, які обережно виділяють додаткові гроші Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у регіонах росії пройшли антисемітські акції. Зокрема ввечері 29 жовтня натовп прорвався до аеропорту у Махачкалі, що в Дагестані, щоб шукати євреїв у літаку, який прибув з Ізраїлю. До цього у ще одному місті цього регіону ізраїльтянам заборонили жити в готелі.

Головне