Норвегія допомагатиме Україні з лікуванням та реабілітацією військових, - Клименко

Норвегія допомагатиме Україні з лікуванням та реабілітацією військових, - Клименко

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів зустріч у Вільнюсі з державним секретарем Міністерства юстиції та громадської безпеки Норвегії Евеном Еріксоном. 

Про це голова МВС написав у Telegram.

Під час цієї зустрічі Україна домовилася про кроки, які підсилять її спроможності.

За словами Клименка, відстань між Києвом і Осло становить понад 2300 кілометрів, але Норвегія виявила чітке розуміння потреб України та готовність надавати допомогу в стратегічних аспектах. Це особливо важливо, оскільки Норвегія також стикається із загрозами, які походять з Російської Федерації, включаючи діяльність шпигунів та розміщення російських військ на кордоні в Арктиці.

Під час зустрічі обговорили такі питання:

  • Досвід України у питаннях контролю за державними кордонами.
  • Ініціювали окрему зустріч керівництва прикордонників Норвегії і голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека.
  • Піднесли питання стійкості енергетичної інфраструктури України, державної безпеки в осінньо-зимовий період та гуманітарного розмінування, та отримали нові домовленості.

Міністр додав, що також обговорювали можливості лікування та реабілітації українських військових. Пан Еріксон підтвердив доступність норвезьких госпіталів для допомоги українським військовим, а також готовність норвезьких партнерів надавати сучасне обладнання для українських лікарень. Міністр підсумував, що завдяки партнерству та підтримці, Україна стає сильнішою в щоденній боротьбі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська готуються до нових масованих обстрілів України. Водночас українські оборонці теж готові до цього.

Головне