Німеччина терміново шукатиме Patriot для України по всьому світу, - Дмитро Кулеба

Німеччина терміново шукатиме Patriot для України по всьому світу, - Дмитро Кулеба

Німеччина терміново розпочне пошук систем Patriot по всьому світу для України. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, Німеччина є головою коаліції з ППО для України. Саме тому ФРН проведе аналіз наявних систем, батарей Patriot та інших систем ППО як у союзників, так і у всьому світі.

"Разом з Анналеною Бербок щойно були на засіданні ради Україна-НАТО в Брюсселі. Найбільша потреба України зараз - терміново посилити ППО. Я дякую Німеччині та іншим союзникам за те, що вони відповіли на заклик і негайно вжили заходів", - заявив голова українського зовнішньополітичного відомства.

Крім того Кулеба після засідання також заявив, що представникам інших країн потрібно зрозуміти ту реальність, в якій живуть українці. Водночас він додав, що ті партнери, які були в Україні і чули, як працюють системи ППО, краще реагують на прохання Києва.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Дмитро Кулеба заявив, що Україна єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичними ракетами, тому їй для захисту потрібні ЗРК Patriot та інші системи ППО.

Головне