Нікополь під ударом: загинули дві жінки, серед поранених двоє дітей

Нікополь під ударом: загинули дві жінки, серед поранених двоє дітей

Черговий російський обстріл Нікополя забрав життя двох людей, ще не менше дев'яти - зазнали поранень. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Серед травмованих двоє неповнолітніх. 

"У Нікополі через атаки росіян загинули дві жінки – 61 та 86 років. Попередньо, у місті й дев’ять поранених. Серед них – хлопці дев'яти та 17 років", - уточнив він.

Всім постраждалим наразі надається необхідна медична допомога.

Наслідки обстрілу відчутні по всьому місту. Зафіксовано значні руйнування житлових будинків, пошкоджено заклади освіти та місцеву амбулаторію. Постраждали також комерційні об'єкти - магазини та салон краси, не оминуло й приватні автомобілі містян.

"Винні мають відповісти за такі злочини. Однозначно. Зробимо все, щоб так і було", - наголосив Лисак. 

Нагадаємо, минулої доби майже до опівночі Нікопольський район Дніпропетровської області зазнавав систематичних атак. Ворог здійснив близько десяти нападів, використовуючи дрони-камікадзе та артилерію. Під удар потрапили Нікополь, Марганецька, Мирівська та Покровська громади. Внаслідок обстрілів було пошкоджено промислове підприємство та лінію електропередач. Аграрний сектор також постраждав - спалахнуло поле з пшеницею, яке згодом загасили рятувальники. Попри інтенсивність атак, обійшлося без жертв та поранених серед мирного населення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Бериславі на Херсонщині внаслідок атаки постраждала місцева жителька. Дрон, яким керували російські військові, здійснив напад на 54-річну жінку, коли та знаходилася на подвірʼї власного будинку. 

Головне