Невідомий дрон наробив галасу в Москві: столичний аеропорт близько години не впускав та не випускав літаки

Невідомий дрон наробив галасу в Москві: столичний аеропорт близько години не впускав та не випускав літаки

Мер російської столиці Сергій Собянін поскаржився на нову атаку дроном на Москву вранці у неділю, 6 серпня. Міноборони рф згодом цей факт підтвердило і традиційно заявило про його знищення.

Тим часом через появу в небі невідомого літального апарата московський аеропорт "Внуково" закрили на зліт та посадку. Як пишуть росЗМІ, близько 11 години ранку на летовищі було запроваджено план "Ковьор", на виліт-приліт було затримано близько 25 рейсів.

Близько 12:25 обмеження були зняті, хоча Міноборони рф прозвітувало, що ППО ліквідувало загрозу об 11:27.

"БлЛА знищено засобами ППО на території Подільського району. Внаслідок припиненої терористичної атаки постраждалих та руйнувань немає", - вказано у повідомленні.

Місцеві Telegam-канали пишуть, що уламки безпілотника впали на дитячий майданчик на Садовій вулиці у селищі Сільгосптехніка. Внаслідок вибуху в сусідніх будинках вибило вікна. На місці працюють рятувальники.

Нагадаємо, 1 серпня по московському хмарочосу в діловому районі столиці "Москва-Сіті" знову поцілив ударний дрон. За два дні до того цей самий район пережив атаку ще двох БпЛА з вибухівкою. Влада рф в обох випадках заявляла про успішну роботу ППО.

Як писав “Ми-Україна” раніше, напередодні росіяни поскаржились на атаку морськими дронами на їхній танкер-хімовоз SIG, який, за даними ЗМІ, транспортував російську нафту в Сирію, за що потрапив під санкції. Вибух припав на машинне відділення танкера.

За день до цього, 4 серпня, у порту Новоросійська під час атаки дронами було пошкоджено один з російських кораблів. Йдеться про десантне судно “Оленегорский горняк”. Це корабель північного флоту, який рф завела у Чорне море, щоб підсилити штурмове угруповання та десантування росіян біля Одеси.

Головне