Не трагедія: в МЗС відреагували на тимчасовий бюджет США без допомоги Україні

Не трагедія: в МЗС відреагували на тимчасовий бюджет США без допомоги Україні

Затверджений Сполученими Штатами Америки тимчасовий бюджет, з якого прибрали допомогу Україні, не є трагедією. Про це заявив заступник українського міністра закордонних справ Микола Точицький в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Дипломат нагадав, що подібні ситуації для США вже є звичною справою. Також він висловив переконання, що Америка найближчим часом ухвалить повноцінний бюджет.

"Дискусія в США триватиме, гроші на фінансування є. Ми спокійно працюємо, не вважаємо це трагедією. Враховуємо цей факт, застосовуємо інші тактики, щоб продовжити допомогу", - заявив Точицький.

Крім того він наголосив, що президент США Джо Байден та обидві палати Конгресу підтримують продовження допомоги Україні, про що вони оголосили публічно. Тож перейматися немає через що, переконаний Точицький.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що відсутність пункту про надання Україні допомоги у тимчасовому бюджеті США є інцидентом, а не системним явищем. Він також наголосив, що у Києва нема відчуття про згортання підтримки з боку американського уряду.

Головне