Не лише "Ямал" та "Азов": у ВМС не виключають ураження ще одного судна у Севастополі

Не лише

Українські Сили оборони під час атаки на Крим 23 березня могли уразити не два кораблі, про які відомо наразі, а три. Про ймовірне ураження російського судна "Іван Хурс" разом з великими десантними кораблями "Ямал" та Азов" розповів речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

"Верифікується інформація щодо можливого ураження ще однієї одиниці – третьої. Ми її подаємо виважено. Стоїть питання щодо пошкодження "Івана Хурса", - зазначив він в ефірі "Радіо Свобода". 

Щодо характеру пошкоджень усіх кораблів, які зазнали атаки в окупованому Криму 23 березня, інформація з'явиться, коли будуть зібрані всі дані.

"Іван Хурс" є допоміжною одиницею флоту. Це розвідувальний корабель, до переліку завдань якого входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби, стеження за компонентами американської системи ПРО.

У травні 2023 року з ним зустрічались українські морські дрони-камікадзе. Після чого судно демонстративно завели в Севастополь на ремонт. Окупанти стверджували, що з "Іваном Хурсом" все добре, однак за кілька днів у мережі зʼявилося відео, на якому видно, що у лівий борт корабля все ж "прилетіло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не просто розвідувальний корабель: експерт пояснив, чому "Іван Хурс" був такий важливий для рф

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Силах оборони півдня України повідомили, що ураження ще двох російських великих десантних кораблів "Ямал" та "Азов" Збройним силами завдали істотної шкоди ворожій логістиці та керуванню військами. 

Хочете ще більше вибухових подій на росії - донатьте на дрони для ГУР:

🔗Посилання на банку:
https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

💳Номер картки банки:
5375 4112 1361 1622

Головне