Нардепа від "ОПЗЖ" Пономарьова заарештували

Нардепа від

Народного депутата від забороненої партії "ОПЗЖ" Олександра Пономарьова заарештували без права внесення застави.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, запобіжний захід нардепу обрав Печерський районний суд міста Києва.

"За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд обрав народному депутату від забороненої політичної партії ОПЗЖ запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, чинний народний депутат від забороненої ОПЗЖ отримав підозру в державній зраді за матеріалами Служби безпеки України та Держбюро розслідувань. Мова йде про Олександра Пономарьова.

“Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з рф чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”, – йдеться в повідомленні СБУ.

За матеріалами СБУ та ДБР, 25 лютого 2022 року він виїхав з Києва до Бердянська та перейшов на бік ворога. Він не лише перереєстрував свої підприємства на окупованій частині Запорізької області за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих “філіях” банківських установ рф, але й постачав російським військам паливо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українському проросійському політику та колишньому нардепу-втікачу Євгену Мураєву оголосили підозру за статтею про державну зраду. Слідство встановило, що власник заблокованого телеканалу “Наш” використовував медіаресурс для цілеспрямованого поширення в українському інформпросторі кремлівських наративі. Він також використовував його для маніпулювання суспільною думкою населення нашої країни в інтересах Москви.

Головне