Напад на журналіста Михайла Ткача: поліція відкрила провадження

Напад на журналіста Михайла Ткача: поліція відкрила провадження

У селищі Козин, що у Київській області, біля ресторану "Тандир" стався напад на журналіста "Української правди" Михайла Ткача. Поліція відкрила провадження за фактом нападу на журналіста.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції у Telegram.

Ткач відзнімав матеріал біля зазначеного ресторану, але, як тільки помітили, невідомі почали перешкоджати його роботі.

Поліція підкреслила, що жодна особа не зверталася до них із скаргами, але слідство розпочали, побачивши відео в мережі Інтернет. Також повідомили, що сьогодні журналіст звернувся до медичного закладу через отримані тілесні ушкодження, і цю інформацію передали правоохоронцям.

Справа була відкрита за фактом перешкоджання журналістській діяльності згідно зі статтею 171 частини 2 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень за фактами порушень, пов'язаних із роботою територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій. 

"Зараз є понад 260 кримінальних проваджень, які на різних етапах розслідування. На сьогодні відомо, що більше 20 обвинувальних актів перебувають в суді, там фігурують 35 осіб. Ну і загалом повідомлено про підозру майже 60 працівникам ТЦК. Ці підозри - це перевищення службових повноважень, зокрема. Коли ми говоримо не тільки про побиття та насильницькі дії, а й про факти корупції, то також зафіксовано суми неправомірної вигоди, говоримо про майже 4 мільйонів гривень і також арештованого майна у громадян, які уже під підозрою на 3 мільйона гривень", - заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф поширює брехню про перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.