Намагався підкупити співробітників СБУ за €90 тис: викрили одеського бізнесмена

Намагався підкупити співробітників СБУ за €90 тис: викрили одеського бізнесмена

СБУ викрила одеського бізнесмена, який за хабар у 90 тис. євро намагався підкупити співробітників Служби безпеки України.

Про це повідомила прес-служба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, за хабар у 90 тис. євро бізнесмен пропонував українським спецслужбістам припинити слідчі дії і не вилучати його майно у межах кримінального провадження, яке розслідується.

Однак співробітники СБУ одразу доповіли своєму керівництву про таку "пропозицію" і продумали оперативну комбінацію.

"Це дало змогу задокументувати злочинні дії фігуранта. Під час обшуків за адресами його проживання та роботи у місті Рені виявили всю суму хабаря", - йдеться в повідомленні.

За матеріалами справи, зловмисником виявися місцевий бізнесмен, директор однієї з логістичних компаній. Він є фігурантом в іншому кримінальному провадженні СБУ, де розслідуються корупційні схеми на експорті української агропродукції.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили бізнесмену про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Тернопільської облради Михайло Головко, якому висунули підозру у хабарництві, вийшов на роботу під заставу у 805 000 гривень. Зокрема, представникам ЗМІ він запевнив, що його безпідставно звинувачують в отриманні хабаря.

Головне