Наліт дронів на Ростовську область: вибухало на аеродромі "Морозовськ", горіли резервуари з паливом

Наліт дронів на Ростовську область: вибухало на аеродромі

Ростовська область Росії у ніч на 3 серпня зазнала масштабної атаки безпілотників. За словами губернатора регіону Василя Голубєва, було зафіксовано "наліт" 55 дронів.

Він визнав, що внаслідок атаки постраждали складські об'єкти у Каменському та Морозовському районах. За його словами, нині на місцях падіння безпілотників працюють служби екстреного реагування. Офіційно повідомляється, що жертв і постраждалих немає.

РосЗМІ повідомляють про інші наслідки. Так, наприклад, за інформацією телеграм-каналу Mash, у Морозовську дрони атакували аеродром, а в Каменському районі загорілися резервуари з пальним поблизу хутора Астахов. Також повідомляється про вибухи в місті Міллерово, де, ймовірно, працювала протиповітряна оборона.

Російське Міноборони вранці відзвітувало про "ліквідацію" 75 ударних безпілотників над російськими регіонами. У відомстві уточнили, що було збито 36 безпілотників над Ростовською, вісім - над Курською, дев'ять над Бєлгородською, 17 - над Орловською, два - над Рязанською областями, по одному БПЛА над Воронезькою областю, Азовським морем та Краснодарським краєм.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями в ГУР МО уточнили дані стосовно кількості пошкоджених Ту-22М3 під час удару по летовищу "Оленья" у Мурманській області. Йдеться про дві пошкоджені авіаційні одиниці техніки. Військовий оглядач Олексій Гетьман припустив, що росіяни досить оперативно зможуть привести понівечені Ту-22М3 до ладу - один може бути готовий до експлуатації вже наприкінці вересня, інший - у жовтні.

Головне