Нафтогаз починає розробку стратегії декарбонізації, - Чернишов

Нафтогаз починає розробку стратегії декарбонізації, - Чернишов

Компанія "Нафтогаз" розпочинає розробку стратегії декарбонізації, яка, зокрема, матиме вплив на експорт газу до Євросоюзу.

Про це заявив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов на своїй сторінці у Facebook. За його словами, це є свідомим підходом до навколишнього середовища, де ми всі проживаємо.

Майбутнє експорту українського газу до країн Європейського Союзу також напряму залежить від того, наскільки відповідальним буде підхід до його видобування, зберігання та транспортування. Він зазначив, що до цього теж є чіткі стандарти та вимоги.

"Це не декларативна заява. Над розробкою стратегії працюватимуть усі підрозділи та дочірні підприємства Групи Нафтогаз. Ми матимемо конкретний план дій з оцінкою поточного стану, цілями, шляхами фінансування та строками їх реалізації", - розповів Чернишов у соцмережі.

Нагадаємо, Україна та Італія спільно розвиватимуть відновлювану енергетику. Спільний меморандум вже підписали Міненергетики України та Міністерство навколишнього середовища та енергетичної безпеки Італії. Відомства співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії. Зокрема, вони обмінюватимуться найкращими практиками та знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації.

Декарбонізація покликана скоротити викиди парникових газів, які створює людська діяльність, в атмосферу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, клімат планети виявився більш чутливим до антропогенного впливу, ніж вважали вчені, а відтак ключовий температурний поріг Земля подолає вже до кінця цього десятиліття, заявив професор Колумбійського університету.

Головне