"Нафтогаз" здійснив виплати за реструктурованими євробондами 2022/2026 і вийшов з дефолту

НАК "Нафтогаз України" здійснив необхідні платежі за єврооблігаціями 2022/2026 відповідно до умов реструктуризації. Про це повідомив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов у себе на Facebook.

За його словами, це дозволило НАКу вийти із дефолту. 

"Ми здійснили необхідні платежі за єврооблігаціями 2022/26 відповідно до умов реструктуризації.

Таким чином, сьогодні Нафтогаз вийшов з дефолту!" - зазначив Чернишов.

Разом з тим він запевнив, що "Нафтогаз" і надалі демонструватиме партнерам свою надійність.

"Філософія Група Нафтогаз - бути надійними на всіх операційних рівнях. Ми й надалі будемо підтверджувати свою надійність партнерам", - наголосив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, група Нафтогаз у період з січня по серпень поточного року сплатила до державного та місцевих бюджетів понад 61 млрд гривень податків. Зі вказаної суми 56,8 млрд гривень (11,5% від загальної суми відрахувань бізнесу) внесли до державного бюджету. Ще 4,4 млрд гривень було перераховано до місцевих бюджетів.

Як повідомляли "Ми-Україна", товариство з обмеженою відповідальністю “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” поінформувало про закінчення строку виконання ним функцій та обов’язків постачальника “останньої надії” (ПОН) з 22 липня цього року. Компанію було визначено ПОН на три роки. “Нафтогаз України” залишається надійним постачальником газу за всіма своїми договорами як “звичайний” постачальник.

Головне