Надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили

Надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили

Надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили. Про це повідомили у КМДА.

З кінця листопада технічні працівники Київського метрополітену спостерігали потрапляння води та винос піску в тунелі між станціями "Деміївська" і "Либідська" на ділянці 14 метрів, - повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі Київ24.

"Науковий інститут дав висновок, що є можлива загроза руйнування тунелю, що може призвести до аварійних наслідків. Потік води збільшувався, і вчора на комісії Київської міської адміністрації було прийняте рішення про зупинку транспорту руху потягів метрополітену".

Наразі для переміщення пасажирів від станції “Либідська” організований рух наземним транспортом. Шість закритих станцій метрополітену й надалі виконуватимуть функції укриттів під час повітряних тривог.

“Жодної надзвичайної події не сталося, є загроза виникнення надзвичайної події і вчасно відреаговано, щоб запобігти руйнуванню інших споруд, аварії чи людських жертв”, – наголосив Кандибор.

Нагадаємо, зачинені станції "синьої" гілки метро будуть працювати як укриття. Це рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На сьогодні надзвичайна ситуація відсутня, але є загроза її виникнення. Тому вживаються необхідні кроки для запобігання. Шість станцій метро зачинені для руху поїздів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на дорогах Києва запровадять низку змін у дорожньому русі через закриття кількох станцій метрополітену.

"Щойно завершилося засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві. У звʼязку із закриттям підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися. Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці", - зазначив голова МВС.

 

Головне