Підтоплення метро у Києві: в організацію дорожнього руху впровадять серйозні зміни

Підтоплення метро у Києві: в організацію дорожнього руху впровадять серйозні зміни

На дорогах Києва запровадять низку змін у дорожньому русі через закриття кількох станцій метрополітену. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, яке пройшло вранці 9 грудня, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Щойно завершилося засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві. У звʼязку із закриттям підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися. Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці", - зазначив голова МВС.

Також він додав, що на засіданні було погоджено:

  • збільшити пропускну спроможність громадського транспорту
  • відрегулювати хронометраж перемикання сигналів світлофора
  • перенести для зручності зупинки громадського транспорту
  • змінити деякі дорожні знаки
  • посилити роботу патрулів поліції.

Більш детально зміни роз'яснять згодом у Патрульній поліції, наголосив Клименко.

"Обовʼязково детально анонсуємо всі нововведення, які, переконаний, попередять транспортний колапс у столиці", - резюмував голова МВС.

Як повідомляли "Ми-Україна", влада Києва організувала з 8 грудня рух наземного транспорту від станції метро "Теремки" до "Либідської", який дублюватиме маршрути закритих станцій підземки.

Головне