На зустріч у Саудівській Аравії щодо України можуть приїхати понад 30 країн, - ОП

На зустріч у Саудівській Аравії щодо України можуть приїхати понад 30 країн, - ОП

На зустріч у Саудівській Аравії щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського можуть приїхати понад 30 країн.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, підтвердження участі делегацій ще тривають.

"Це друга зустріч на рівні дипломатичних радників. У Саудівській Аравії - це продовження формату і розширення формату, за рахунок додачі певних країн Глобального Півдня. Головна мета цієї зустрічі - отримати узгоджене розуміння усіма учасниками процесу, кожною країною - від Польщі до Бразилії - 10 пунктів Формули миру, їхніх формулювань", - заявив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії планують провести саміт щодо України. Чехія вже отримала запрошення на зустріч. Про це повідомив очільник чеського Міністерства закордонних справ Деніел Дрейк. Як зазначається, на саміті представники 30 країн обговорюватимуть завершення війни в Україні. За словами Деніела Дрейка, наразі вирішують, хто представлятиме Чехію на саміті.

Пізніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що пройде саміт щодо Формули миру Володимира Зеленського в Саудівській Аравії. За його словами, перша зустріч в такому форматі, яку готували, вже відбулася в червні у Копенгагені.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Офісу президента України Андрій Єрмак на доручення президента Володимира Зеленського обговорив реалізацію Формули миру з послами та представниками дипломатичних місій, акредитованих в Україні. 

Головне