На Житомирщині затримали переселенку з Донеччини, яка шпигувала для ворога

На Житомирщині затримали переселенку з Донеччини, яка шпигувала для ворога

Служба безпеки України затримала переселенку з Донеччини, яка, ймовірно, шукала ремонтні бази ЗСУ на території Житомирської області, у тому числі іноземного виробництва. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що жінка навесні переїхала до Житомирщини та запропонувала свою допомогу російським спецслужбам. 

"Для цього стала активною учасницею різноманітних груп у забороненій соцмережі "Однокласники", де вона викладала антиукраїнські пости. Так, під час спілкування один із контактерів запропонував жінці негласну співпрацю на користь країни-агресора. Як встановило розслідування, незнайомцем виявився представник російської воєнної розвідки", - йдеться в повідомленні.

Силовики розповіли, що ворог обіцяв за виконання завдань безперешкодне оформлення російського паспорта та допомогу з переїздом до росії.

“Спочатку фігурантка, ймовірно, передавала всю зібрану інформацію спецслужбі через закриті чати у месенджері, а згодом її перевели на спілкування з використанням зашифрованого каналу електронної пошти”, -зазначили в пресслужбі.

СБУ затримала переселенку за декілька днів до її спроби виїзду до російської федерації через треті країни. Під час обшуків виявлено телефони, які використовувалися для комунікації з агресором.

Переселенці повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала керівника військкомату в Полтавській області на хабарі. Він вимагав 70 тис. гривень у власника місцевого підприємства.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, СБУ затримала російську інформаторку, яка допомагала окупантам готувати повітряний удар по Миколаївщині під час візиту президента України.

Головне