На США насувається один з найбільш руйнівних штормів - Мілтон: йому присвоїли 5 категорію

На США насувається один з найбільш руйнівних штормів - Мілтон: йому присвоїли 5 категорію

Флорида готується до зустрічі з одним із найпотужніших ураганів сезону, ураган Мілтон, якому присвоєно найвищу, п'яту категорію небезпеки, досягне узбережжя штату ввечері 9 жовтня. Про це повідомляє CNN.

Ураган "Мілтон" посилиться протягом середи, 9 жовтня, що поставить під загрозу кілька міст, які можуть зіткнутися з торнадо, попереджає Центр прогнозування штормів (SPC).

У центральній та південній частині Флориди знаходяться під підвищеним ризиком сильних гроз (рівень 3 з 5) такі міста, як Форт-Маєрс, Сарасота та Мельбурн.

У регіоні можливе виникнення кількох торнадо – зокрема тих, які отримають рейтинг EF2 або вище.

Метеорологи прогнозують, що до моменту зіткнення з суходолом сила урагану дещо зменшиться до третьої категорії. Проте навіть у такому стані Мілтон залишається надзвичайно небезпечним, загрожуючи регіону потужними вітрами та рясними опадами.

Очікується, що стихія спершу вдарить по центральному узбережжю Мексиканської затоки, а потім, перетнувши півострів, вийде до Атлантичного океану в четвер.

Місцева влада вже розпочала підготовку до надзвичайної ситуації. У багатьох містах та округах Флориди запроваджено комендантську годину для забезпечення безпеки населення.

Мешканцям рекомендують серйозно поставитися до загрози та дотримуватися всіх вказівок рятувальних служб.

Нагадаємо, штат Флорида (США) може зіткнутися з необхідністю масштабної евакуації населення через загрозу нового урагану. Про це повідомило видання Politico.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Сполучених Штатах Америки кількість жертв урагану "Гелен" зросла до 166, інформує CNN.

Головне