На Сонці стався найпотужніший спалах за 6 років

На Сонці стався найпотужніший спалах за 6 років

Космічний корабель NASA зафіксував значний виплив енергії від Сонця у четвер, 14 грудня. Був зафіксований найпотужніший сонячний спалах з вересня 2017 року.

Про це інформує Space.com.

"Спалах, який відбувся о 12:02, був зареєстрований як X2.8, що робить його найсильнішим сонячним спалахом з вересня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Варто додати, що сонячні спалахи часто супроводжуються виверженням корональної маси, що відправляє величезні хмари сонячної плазми у космос і може породжувати геомагнітні бурі.

Хоча атмосфера Землі діє як захисний бар'єр, що запобігає серйозному впливу сонячних спалахів, це випромінювання все ж може впливати на наше щоденне життя, зокрема, викликаючи перешкоди в роботі GPS і супутникового зв'язку, а також впливаючи на радіо-сигнали.

"Сьогоднішній спалах, фактично, викликав глибокий короткохвильовий радіозатемнення над Америкою", - повідомили у звіті.

Напередодні потужного спалаху в цій же області Сонця сталося ще кілька менш сильних вивержень. 

Нагадаємо, науковці виявили в космічному просторі планету, яка настільки перевищує розміри свого сонця, що суперечить сучасному розумінню того, як формуються такі небесні тіла та сонячні системи в цілому.

Вказане небесне тіло у 13 разів перевищує масу Землі, але обертається навколо зірки, яка всього у дев'ятеро більша за наше Сонце. Таким чином виходить, що співвідношення між виявленою планетою та її сонцем у 100 разів вище, ніж у Землі та нашої єдиної зірки Сонячної системи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, країни ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти росії.

Головне