На Рівненщині "шахед" поцілив в енергооб'єкт: що з електропостачанням

На Рівненщині

Рівненська область вночі 10 липня зазнала атаки російських ударних безпілотників. Ціллю нападу став об'єкт енергетичної інфраструктури, розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль. 

В "Укренерго" повідомили, що в певних районах знеструмлювались споживачі - і побутові, і промислові споживачі. Проте енергетики оперативно відновили електропостачання.

Оперативна робота відповідних служб дозволила швидко локалізувати загоряння, що виникло внаслідок атаки. Під час цього інциденту ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів про наслідки нічної атаки дронів на енергетичні об'єкти Західної України. За його словами, незважаючи на завдані пошкодження, компанія не планує змінювати графік відключень електроенергії у регіоні.

"Тобто, і в західних, і в південних, і в центральних, і в південних і у східних регіонах, окрім прифронтових районів, ситуація з енергоживленням приблизно однакова", - зазначив він в інтерв'ю "Ми –  Україна+". 

Нагадаємо, цієї ночі противник атакував портову інфраструктуру Одещини однією балістичною ракетою "Іскандер-М" і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму. Також під час нічного удару по Україні ворог застосував 20 ударних дронів, 14 з яких було ліквідовано у повітряному просторі восьми областей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вночі 10 липня вдарило ракетами по Одеському району. Цього разу ворог націлився на портову інфраструктуру, є загиблі та поранений. Пошкоджено теплохід, з якого відбувся витік.

Головне