На окупованій Донеччині та Луганщині вже понад тиждень немає світла у 254 000 людей

На окупованій Донеччині та Луганщині вже понад тиждень немає світла у 254 000 людей

Через несприятливі погодні умови, які цього місяця спостерігаються на окупованих росією територіях Донеччини та Луганщини, а також у Ростовській області рф, без електропостачання вже щонайменше вісім днів поспіль залишаються майже 260 000 абонентів. 

Як свідчать дані, наведені російським Міненерго, світло зникло через сніг, крижаний дощ та ожеледицю.

У Ростовській області знеструмлено 790 споживачів, у так званих "ДНР" та "ЛНР" - 138 000 та 116 000 домогосподарств відповідно. 

По масові аварійні відключення в рф та на окупованих територіях стало відомо 10 грудня. У Ростовській області без енергопостачання тоді було близько 180 000 споживачів, у Дагестані - 70 000, у Псковській області - майже 3000, тоді як на захоплених ворогом частинах Донеччини та Луганщини - 84 600 та 201 000 відповідно. 

В енергосистемі України останні два дні не дефіциту потужності зафіксовано не було. Власної генерації вдосталь для покриття потреб споживачів. 17 грудня Міненерго повідомило про виведення з ремонту одного з блоків ТЕС, що надасть енергосистемі додаткові 150 МВт потужності. Графіків відключень світла в жодні й областей не запроваджено.

Нагадаємо, керівництво "ГарПок" запевнило, що до закінчення опалювального сезону в Україні жодних підвищень тарифів для населення не буде, таке питання наразі не стоїть.

Як писав "Ми-Україна раніше, Міністерство енергетики Україні звернулось до місцевого бізнесу із закликом наростити імпорт електроенергії з-за кордону. Як пояснив очільник відомства Герман Галущенко, це дасть змогу нашій країні краще балансувати енергосистему. До того він наголосив, що на сьогодні суттєвої цінової різниці на електроенергію в Україні та ЄС немає.

Головне