На одній з вулиць у центрі Києва замінили бруківку (фото)

На одній з вулиць у центрі Києва замінили бруківку (фото)

На вулиці Шовковичній завершили поточний ремонт. Зокрема, там оновили бруківку та асфальтове покриття, а також відремонтували тротуар. Про це повідомили в “Київавтодорі”.

Згідно з оприлюдненою інформацією, на вулиці Шовковичній оновили 404 кв. м покриття із бруківки, а також невелику частину асфальтового покриття.

Роботи виконували на ділянці між вулицями Дарвіна та Басейною. На цій ділянці також відремонтували тротуари і влаштували 246 кв. м нового покриття.

Під час ремонту встановили нове направляюче пішохідне огородження і ще відремонтували 104 погонних метри.

План оновлення поєднує сучасні технології та "історичний дух" вулиці, відзначають комунальники. 

Нагадємо, вулиця Шовковична пролягає від вулиці Михайла Грушевського до вулиць Мечникова і Басейної. Тут розташована низка історичних будівель, як-от палац Могильовцева ("Шоколадний будиночок"), особняк Ковалевського ("Арабський будинок") і будинок Ікскюль-Гільденбанда. Вулиця з'явилася ще в 19 столітті, для збереження її історичного вигляду частково залишили бруківку на ділянці дороги, що ближче до Басейної.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, у Києві добудували два з’їзди з Дарницького мосту на Березняки у бік мосту Патона та Осокорків. Рух розв’язкою вже відкрили. Це дасть змогу збалансувати трафік на лівий берег і розвантажити інші мости, відзначають у компанії.

Головне