На Луганщині під Новоєгорівкою точаться бої за важливі висоти, - ОВА

На Луганщині під Новоєгорівкою точаться бої за важливі висоти, - ОВА

На Луганщині під Новоєгорівкою точаться бої за важливі висоти, які дають перевагу. Наразі там тиск російських загарбників максимальний.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у своєму Telegram-каналі.

"Ворог не полишає спроб продавити оборону ЗСУ в районах Новоєгорівки та південно-східніше Діброви. Під Новоєгорівкою бої точаться за важливі висоти, які дають певну перевагу. Тиск загарбників – максимальний", - йдеться в повідомленні.

За словами очільника ОВА, під Новоєгорівкою танки та іншу броньовану техніку загарбники застосовують щодня. Однак вони і втрачають їх теж постійно. У тому числі і сучасні танки Т-90 "Прорив", яким здійснити цей прорив ніяк не вдається.

Лисогор також наголосив, що авіаційних ударів ворога зазнала Білогорівка. Також її обстріляли із артилерії та мінометів. Крім того, артилерійських та мінометних обстрілів зазнало Невське.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку Збройні сили України просуваються вперед попри щільне мінування. Наші захисники знищують ворожу техніку. За словами пресофіцера 3 окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, Сили оборони володіють ініціативою і просуваються вперед, хоча щільне мінування й заважає цьому.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, британська розвідка повідомила, що росія відправила в район Роботиного в Запорізькій області додаткові сили з інших напрямків для заміни ослаблених підрозділів. Як зазначається, підрозділи Збройних сил України просунулися до багаторівневого головного рубежу російської оборони на схід від Роботиного. Українські сили продовжують поступовий тактичний наступ на російські позиції і послабляють російські сили в цьому районі.

Головне