На кордоні з Україною Румунія встановить систему захисту від дронів

На кордоні з Україною Румунія встановить систему захисту від дронів

Найближчим часом поблизу спільної ділянки кордону між Румунією та Україною з'явиться "найсучасніша система боротьби з дронами в Європі". Про це пише румунське видання HotNews.ro із посиланням на власні джерела в уряді.

У матеріалі зазначається, новітню протидронову систему країні передадуть за згодою НАТО і на підставі угод у форматі G2G (government to government) з кількома країнами-партнерами.

Як відомо, румунський прем'єр Марчел Чолаку, перебуваючи з офіційним візитом у Києві 18 жовтня, заявив, що Румунія та Україна матимуть "новий підхід" для відбиття атак, які армія рф здійснює на інфраструктуру поблизу українсько-румунського кордону.  

"У нас буде новий підхід, щоб російська федерація більше не досягала успіху", - наголосив тоді він.

Нагадаємо, днями речник командування Повітряних сил ЗСУ України Юрій Ігнат розповів, що Україна візьме в оренду системи протиповітряної оборони для посилення захисту неба у період зими. У яких саме країн орендуватимемо ППО він розкривати не став, адже це, за його словами, не надто безпечно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільниця Міністерства закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що російські атаки на південні порти поблизу їх кордонів - це воєнні злочини.

Головне