На Київщині нацгвардійці збили ворожу крилату ракету з кулеметів

На Київщині нацгвардійці збили ворожу крилату ракету з кулеметів

У Київській області під час обстрілу з боку російських загарбників у п'ятницю, 29 грудня, нацгвардійці збили ворожу крилату ракету з кулеметів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ. Як зазначається, по крилатій ракеті відпрацювала мобільна вогнева група гвардійців 27 Печерської бригади. Саме вони під час атаки виявили ціль, яка направлялась у бік Києва, після чого відкрили вогонь з кулеметів.

Під час огляду місця падіння уламків було встановлено, що через вогневе ураження у ворожій ракеті сталась детонація паливних баків, втрата керування і висоти. При цьому детонації бойової частини ракети не було.

Вогневі розрахунки Нацгвардії були створені, аби протидіяти ворожим ударам з повітря та збивати ракети та дрони-камікадзе. У поєднанні з роботою підрозділів протиповітряної оборони, вони мають можливість збільшувати результати ліквідації повітряних цілей в небі над Україною і таким чином зберегти об'єкти інфраструктури та життя українських громадян.

Нагадаємо, у результаті масованої атаки на Україну 29 грудня постраждали 159 українців, серед них 39 загиблих. Загалом постраждало майже 120 міст та сіл - сотні цивільних обʼєктів. Досі тривають роботи з ліквідації наслідків російської атаки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що масований напад російських сил на Україну у п'ятницю, 29 грудня, не був відповіддю за знищений десантний корабель "Новочеркаськ". Його важко розцінити як помсту, оскільки такі атаки плануються за стратегічними та тактичними пріоритетами.

Головне