На Чернігівщині місцевий депутат ухилявся від служби, але отримував кошти як військовий

На Чернігівщині місцевий депутат ухилявся від служби, але отримував кошти як військовий

У Чернігівській області місцевий депутат Семенівської міської ради ухилявся від служби, але отримував кошти як військовий. Йому оголосили про підозру.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань у Telegram-каналі. Як зазначається, місцевий депутат був мобілізований після початку російського повномасштабного вторгнення. Проте він протягом п'яти місяців не з’являвся у місці несення військової служби.

Його начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця. Він навіть писав у документах, що депутат нібито несе службу у прикордонних нарядах. При цьому депутат також незаконно отримав грошове забезпечення військовослужбовця в розмірі понад 157 тис. гривень.

Наразі йому оголошено про підозру в ухиленні від військової служби та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу депутату.

Крім того, як повідомили в ДБР, матеріали досудового розслідування, яке стосується начальника "військового", що прикривав злочинні дії депутата, було виділене в окреме провадження.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посадовця Міністерства культури та інформаційної політики України викрито на хабарі у 3300 доларів, який він вимагав за сприяння у вивезенні антикваріату за кордон. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання було вилучено 10 тис. доларів та 200 тис. гривень. Вирішується питання про накладення арешту на всі ці кошти.

Головне