МЗС України відреагувало на теракт на пляжі в Сомалі

МЗС України відреагувало на теракт на пляжі в Сомалі

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний осуд жахливого теракту, що стався на популярному пляжі столиці Сомалі. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

Внаслідок цієї трагедії в Могадішо обірвалися життя десятків невинних людей, а чимало інших зазнали поранень.

"Ми висловлюємо співчуття народу Сомалі та сім'ям жертв. Бажаємо постраждалим якнайшвидшого одужання", — написав він у соцмережі Х.

Українське зовнішньополітичне відомство підкреслило абсолютну неприпустимість тероризму, наголошуючи на тому, що жодні обставини не можуть слугувати виправданням для таких жорстоких і безглуздих актів насильства проти мирного населення.

"Україна підтримує уряд Сомалі в його зусиллях щодо досягнення безпеки та миру у своїй країні", — зазначив Тихий.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив думку щодо пріоритетів російської опозиції. На його переконання, головною метою опозиційних сил в росії має бути не послаблення західних санкцій, а повалення авторитарного режиму володимира путіна. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові завдали суттєвих втрат російським окупантам. За тиждень було знищено 8220 військових та сотні одиниць бронетехніки, артилерії та БПЛА.

 

 

Головне