МЗС Молдови викликає посла рф через намір відкрити "виборчі дільниці" у Придністров’ї

МЗС Молдови викликає посла рф через намір відкрити

Міністерство закордонних справ Молдови викликає посла росії у Кишиневі Олега Васнецова через рішення російського посольства відкрити виборчі дільниці у Придністров'ї.

"Завтра, 12 березня, посла росії в Кишиневі Олега Васнецова викликали в МЗС. Під час зустрічі російському дипломату висловлять несхвалення у зв'язку з рішенням відкрити виборчі дільниці в придністровському регіоні Молдови", - заявили у пресслужбі МЗС.

Виборчі дільниці відкриються у Тирасполі, Бендерах, Рибниці та Григоріополі "відповідно до рішення посольства рф у Молдові".

Нагадаємо, українська сторона звернулася до Вищого антикорупційного суду з проханням конфіскувати майно російської компанії, яка займається виробництвом ракет "Кинджал". Про це повідомило Міністерство юстиції України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи слова Папи Римського Франциска про те, що Україна має набратися сміливості "підняти білий прапор", заявив, що росія не може перемогти в цій війні.

"росія не може перемогти в Україні, тому що російський імперіалізм, який сьогодні загрожує всій Європі, особливо Центрально-Східній Європі, але також усій Європі і, як наслідок, світу, має бути зупинений", - сказав президент Польщі у Варшаві.

Головне