Морські дрони Sea Baby тепер мають РСЗВ "Град", - Малюк

Морські дрони Sea Baby тепер мають РСЗВ

Служба Безпеки України оголосила про успішне оснащення морських дронів “Sea Baby” реактивними системами залпового вогню.

Голова СБУ Василь Малюк розповів про це під час участі у саміті фандрейзингової платформи UNITED24, повідомляє пресслужба СБУ.

“Використання надводних морських бойових дронів - це нова віха в історії морських битв”, - підкреслив Малюк. 

Він зазначив, що СБУ постійно розвивається, адаптуючи різні види озброєння до безпілотників, щоб забезпечити безпеку країни.

За словами голови СБУ, вперше дрон “Sea Baby”, оснащений системами реактивного залпового вогню “Град”, був використаний у грудні 2023 року. Цей безпілотник, який є багатоцільовою платформою, успішно виконує завдання з дистанційного мінування. За час свого застосування, він здійснив успішні удари проти чотирьох ворожих кораблів.

Малюк додав, що історія використання морських дронів почалася у 2022 році за наказом президента України Володимира Зеленського. Спецслужба успішно реалізувала завдання зупинити домінування російських сил у Чорному морі та забезпечити безпеку зернового коридору.

“Згодом до нас приєдналися побратими з ГУР і ВМСУ. І сьогодні у нас дуже багато трофеїв. Зокрема, СБУ вразила 11 ворожих кораблів. І по суті, ми загнали російський флот у бухту Новоросійська. Але навіть там ми їх дістали, вразивши великий десантний корабель “Олєнєгорський горняк”, - нагадав Малюк.

Голова СБУ завершив виступ, підкресливши важливість єдності українського народу та оборонних сил у досягненні перемоги.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, над Казанню (столиця Республіки Татарстан, росія) помітили безпілотний літальний апарат. Росавіація оголосила про тимчасове припинення роботи аеропортів Казані та Нижньокамська для забезпечення безпеки польотів.

Головне