Молодша сестра Да Вінчі доєдналась до лав батальйону, який він створив

Молодша сестра Да Вінчі доєдналась до лав батальйону, який він створив

Молодша сестра полеглого в боях Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла — Олександра — долучилася до війська. Про це повідомили на офіційній сторінці 1 ОШБ. Дівчина вже підписала контракт.

"Олександра Коцюбайло – молодша сестра Дмитра, нашого першого комбата, долучилася до батальйону. Вітаємо в родині, посестро!" - йдеться на сторінці батальйону.

Джерела передають, що керівник штабу зробив все можливе аби молодша сестра Дмитра Коцюбайла стала у стрій підрозділу, який створив та за життя очолював її брат. 

Її брат, 27-річний Дмитро Коцюбайло, відомий за позивним "Да Вінчі", загинув на фронті у березні 2023 року.

Нагадаємо, у столиці 20 червня стався обурливий випадок наруги над могилами українських військових, які віддали своє життя за свободу та незалежність рідної землі. Вночі невідомі зловмисники пошкодили місця поховання Героїв України Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі"), Андрія Пільщикова ("Джуса") та Павла Петриченка на Аскольдовій могилі в Києві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Дмитро Коцюбайло загинув під час запеклих боїв за Бахмут 7 березня 2023 року. Після успішного втримання траси на Хромове він разом з групою повернувся до міста Часів Яр, де їх накрила ворожа артилерія. Попри швидку евакуацію, поранення Дмитра в шию виявилося несумісним з життям. 9 та 10 березня відбулися прощання з героєм у Бовшеві, Бурштині та Києві.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.