МОК відсторонив Олімпійський комітет росії

МОК відсторонив Олімпійський комітет росії

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив Олімпійський комітет росії внаслідок включення країною-агресоркою "спортивних організацій" з Донеччини, Луганщини, та Херсонщини та Запоріжжя. Про це йдеться у пресрелізі комітету.

Як зазначається, росія ухвалила рішення в односторонньому порядку про включення окупованих територій ще в четвер, 5 жовтня. При цьому ці спортивні організації перебувають у віданні Національного олімпійського комітету (НОК) України, а саме Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Таким чином це порушення Олімпійської хартії, адже "воно порушує територіальну цілісність НОК України, визнану Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) відповідно до Олімпійської хартії".

Олімпійський комітет рф був негайно відсторонений. Так, він більше не має права діяти як національний олімпійський комітет і не може отримувати фінансування від олімпійського руху.

Проте МОК досі може ухвалювати рішення щодо участі окремих нейтральних спортсменів з рф в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року та зимових Олімпійських іграх у Мілані-Кортіна 2026 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Франції Емманюель Макрон заявив, що російського прапора на Олімпіаді в Парижі в 2024 році бути не може.

Головне