Мінвідновлення розробили посібник для спорудження укриттів у дитсадках і школах

Мінвідновлення розробили посібник для спорудження укриттів у дитсадках і школах

Мінвідновлення розробило посібник для спорудження укриттів у дитсадках і школах, повідомили на сайті відомства.

З 1 листопада 2023 року набувають чинності нові будівельні норми, для будівництва захисних споруд цивільного захисту. Команда Міністерства відновлення розробила «Практичний посібник з проєктування укриттів у закладах дошкільної та загальної середньої освіти».

У посібнику деталізують вимоги до спеціалізованих укриттів. До них відносять сховища та протирадіаційні укриття, а також споруди подвійного призначення.

Для освітніх закладів рекомендують використовувати протирадіаційні укриття, або ж споруди подвійного призначення, оскільки саме вони є зручнішими у експлуатації, достатньо гнучкими з точки зору планування, інженерних та технологічних рішень. 

У Посібнику зазначається, що такі конструкції повинні захищати від дії ударної хвилі, проникнення уламків, небезпечних хімічних, радіоактивних, біологічних, отруйних речовин, проникаючої радіації та іонізувального випромінювання, катастрофічного затоплення, дії високих температур та продуктів горіння.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в американському штаті Південна Кароліна у понеділок, 18 серпня, знайшли уламки винищувача F-35 Корпусу морської піхоти, який зник за день до того, після того, як з нього катапультувався пілот.

Головне