Минулої доби відбулося 70 бойових зіткнень — Генштаб

Минулої доби відбулося 70 бойових зіткнень — Генштаб

За минулу добу, 20 березня, на фронті відбулось 70 бойових зіткнень. Крім того, українські військові уразили ворожий склад боєприпасів. Про це повідомили в Генштабі Збройних сил України.

Війська рф за минулу добу завдали чотири ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснили 123 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія рф зберігає присутність у прикордонних районах.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак противника.

На Бахмутському напрямку нашими захисниками відбито п'ять атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 14 атак ворога.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 24 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів, за підтримки авіації.

На Херсонському напрямку протягом минулої доби, здійснено три атаки на позиції наших військ на лівому березі Дніпра.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки військ рф.

Нагадаємо, у ніч на 21 березня російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М" (KN-23), Х-47М2 "Кинджал", а ще 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо регулярно використовує отруйні речовини та кластерні снаряди для здійснення атак по позиціях українських захисників, зокрема на Лимано-Куп'янському напрямку. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів командир взводу 95-ої окремої десантно-штурмової Поліської бригади (95 ОДШБр) Станіслав Краснов.

Головне